Jak na domácí přípravu filtrované kávy?
Připrav si lahodnou filtrovanou kávu jako profík! Ukážeme ti krok po kroku, jak na to.
27. 3. 2024
Příprava kávy metodou filtrování patří mezi nejvýraznější současné trendy v kávovém světě a její obliba neustále roste nejen v zahraničí, ale také u nás. Jde totiž o jednoduchý způsob, díky kterému si bez drahé technologie připravíš výjimečně kvalitní kávu. A nenech se mýlit, správně připravený filtr nemá vůbec nic společného s dříve známou překapávanou kávou. Základem je precizní příprava a správný výběr kávových zrn pražených a namletých na filtr.
Jednoduché, rychlé a tak návykové, že si filtrovanou kávu budeš chtít připravovat v pohodlí domova každý den.
Co budeš k přípravě kávy potřebovat?
- Hario V60 – set na filtrovanou kávu
- filtry
- mlýnek
- kvalitní kávu praženou na filtr
- horkou vodu ohřátou ideálně na 92 °C
Veškeré příslušenství na přípravu kávy koupíš v CrossShopu v našich kavárnách nebo na e-shopu CrossCafe Pražírny.
Další volitelné příslušenství:
- baristická konvice od Brewisty s nastavitelnou teplotou
- váha
- stopky
Postup přípravy
Víš, že...
- Voda v rychlovarné konvici vře při teplotě 98 °C. Když ji necháš dvě minuty odstát, dostaneš se na požadovaných 92 °C. Doporučujeme používat filtrovanou vodu.
- Konvice Brewista Smart Pour s tenkým labutím krkem vylepší motoriku při zalévání. Nedovolí totiž téct horké vodě do filtru příliš rychle.
- Ke každému setu V60 patří odměrka, díky které nemusíš kávu vážit. Pro maximální přesnost přípravy ale doporučujeme přece jen mít po ruce váhu.
Kup sadu na filtr v našem CrossShopu a získej 50% slevu na balenou kávu!