Novinky Jaká voda je nejlepší pro přípravu kávy?

Jaká voda je nejlepší pro přípravu kávy?

19. 11. 2020

Voda obsažená v kávovém nápoji je většinou nejvíce opomíjenou složkou. Všemi přehlížená, ale nezbytná skoro při všech úkonech, můžeme jí bez nadsázky označit za nejdůležitější část. Uvařená káva je tvořena vodou z 98 %. Zrnkovou kávu jste si určitě vybírali velmi pečlivě a hledali tu nejkvalitnější a nejchutnější, ale vodě jste takovou pozornost určitě nevěnovali.

Hlavními důvody, proč se zajímat o filtrovanou vodu, je výsledná chuť kávy. Filtrace vody je optimální čištění vody pro přípravu kávy, a je tu proto, abyste používali z vody jen to nejlepší, co může poskytnout. Co se týká chuti, tak jejím největším nepřítelem jsou chemikálie. Ty způsobují v nápojích nepříjemné pachy a velmi výraznou pachuť. Příkladem je třeba chlor a chloramin. Chlor se přidává do vody v čistírnách vod kvůli jeho dezinfekčním účinkům, zabíjí původce nemocí, kterým se daří ve vodních nádržích, ale ve Vašem šálku kávy moc dobrých věcí neudělá.
Špatná voda ovlivňuje jak životnost stroje, jako je váš domácí kávovar, konvice či jiné zařízení, ve kterém si váš nápoj připravujete, tak i chuť nápoje. Filtrace vody zamezuje tvorbu vodního kamene a nečistot v zařízení.

Filtrace vody funguje podobně jako cedník nebo sítko, propouští pouze očištěnou vodu a větší nežádoucí částice zůstávají usazeny ve filtru. Jde o filtry, které jsou montovány přímo na místo, odkud chcete filtrovanou vodu točit.

My v CrossCafe používáme speciální filtry vody, abychom docílili správné chuti podávaného nápoje a zároveň chránili naše přístroje. Každé 3 měsíce je prováděna výměna a kontrola, zdali je jejich funkčnost v pořádku.

Pro domácnost můžeme použít filtrační konvici, která odstraní nežádoucí látky a pachy.
V našem e-shopu naleznete konvici Peak Water, díky které bude mít voda ideální vlastnosti k tomu, aby vaše káva chutnala jako z té nejvyhlášenější kavárny!


Tým CrossCafe